logo Suurd Pest Control B.V.
Suurd Ongediertebestrijding Breda
076 - 781 01 23
In de omgeving Breda Last van Houtwormen?

Wij helpen u snel en vakkundig van uw probleem af!

De voordelen van Suurd?

  • Jarenlang ervaring in het bestrijden van ongedierte
  • Dé lokale ongediertebestrijder in Breda en omstreken
  • Vrijblijvend advies over bestrijden van ongedierte
  • Vaak binnen 24 uur nog geholpen
  • Al onze ongediertebestrijders zijn gediplomeerd
  • Altijd bereikbaar voor al uw vragen over ongediertebestrijding
076 - 781 01 23

Last van ongedierte?

Ongedierte vindt u overal, zowel binnen als buiten! Ongedierte is ongewenst en kan gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Wij geven u graag vakkundig advies of gaan direct over tot de bestrijding. Wij bestrijden vrijwel alle soorten ongedierte.

Wij bestrijden onder andere Bedwantsen, Mieren, Zilvervisjes, Kakkerlakken, Wespen, Vlooien, Motmuggen, Houtworm en Boktor.

Wat zijn Houtwormen?

Houtworm is een naam voor verschillende in hout levende insectenlarven, maar vooral de larve van de gewone houtwormkever of het doodskloppertje. Houtwormen tasten zowel loof- als naaldhout aan, binnen en buiten gebouwen.

De ronde tot ovale gaatjes in het hout zijn de uitvliegopeningen van de kevers. De larven van de gewone houtworm boren zich direct nadat ze uit het ei komen in het hout, waar ze gangen boren met een doorsnede van ongeveer 0,5 mm. De ellipsvormige bolletjes in het boormeel zien er scherp afgetekend uit, zonder stof: dit beeld is zeer kenmerkend voor de gewone houtworm!

Last van Houtwormen?

Wordt uw houtconstructie, meubel, vloer of andere houten voorwerpen beschadigd of vernielt? Dit soort overlast wordt vaak veroorzaakt doordat de houtwormenlarven gangen boren in het hout. De voorkeur van de larven gaat uit naar de zachtste delen in het hout, hetgeen meestal het spinthout is. Houtwormen zorgen ook voor overlast door diverse schade te veroorzaken aan meubelen, kisten en manden. Gewoonlijk wordt hout dat rondom geschilderd is niet aangetast.

Houtwormen bestrijden

Of er levende larven van houtwormen aanwezig zijn is te zien aan het boormeel dat uit de gaatjes komt. Het beste is dat te zien door zwart papier onder de gaatjes te leggen. De structuur van het boormeel is korrelig. Door een professionele ongedierte bestrijder in te huren kunt u met uw garantie certificaat met een gerust gevoel verder gaan met de verbouwing en of genieten van uw meubelstuk.

Wat kunt u zelf doen tegen Houtworm?

Zelf houtworm bestrijden is geen gemakkelijke klus. Aangezien de doe-het-zelf middelen niet diep genoeg in het hout doordringen om alle larven te doden, werken ze vaak niet lang genoeg om de eitjes te vernietigen. Er zijn verschillende manieren waarop je houtwormen kunt bestrijden, echter zijn dit methoden die het beste door een professionele bestrijder gedaan kunnen worden. Denk hierbij aan het invriezen, vergassen of het behandelen met chemische middelen van houten voorwerpen. Wij kunnen ieder object met houtworm bestrijden, wij hebben alle kennis en diverse technieken beschikbaar binnen onze organisatie.

stap 1
Heeft u last van ongedierte?
stap 2
Neem contact met
ons op...
stap 3
...Wij helpen u van uw ongedierte af!

Veelgestelde vragen

Hoe herken ik houtwormen?

Houtwormen zijn bijna allemaal vreters van dood en levend hout, ze boren gangen in het hout van ongeveer 0,5 mm. Deze ellipsvormige bolletjes zien er scherp afgetekend uit. Dit is zeer kenmerkend voor de gewone houtworm.

Wat zijn de kosten van een bestrijding?

Het bestrijden van houtwormen is vakwerk. Hiervoor is geen situatie hetzelfde. Voor het bestrijden van houtwormen maken wij graag een scherpe aanbieding. Van een complete houten kapconstructie tot de bestrijding van een houten tafel.

Moeten wij ons huis uit voor de bestrijding van Houtwormen?

Dit is per situatie verschillend. Wij adviseren u graag voor de beste oplossing van uw probleem.

Zijn houtwormen gevaarlijk?

Houtwormen zijn niet gevaarlijk voor mens en dier maar zeer schadelijk voor vooral hinderlijk!

Hoe kunnen wij houtwormen voorkomen?

Zorg voor een voldoende ventilerende ruimte en voorkom vochtproblemen!

Neem contact met mij op

Laat ons weten welke problemen u heeft en wij nemen contact met u op.