010 - 7660 660
Mogen wij uw ongedierte bestrijden?

Wespen

Wespen leven in groepen bij elkaar in een wespennest. Ze voeden zich met eiwithoudend en suikerhoudend voedsel. Een wespennest kan worden gebouwd in een verlaten muizennest, in de grond, schuur, spouwmuur of onder een dak. Om een nest te maken knagen de wespen aan hout, rietmatten e.d. Een wespennest wordt slechts 1 seizoen bewoond. Wespen kunnen, vooral als hun nest wordt verstoord, agressief worden waarbij ze de verstoorder achtervolgen om deze het liefst meerdere keren te steken. Wespen hebben geen weerhaakjes aan de angel en kunnen daardoor telkens opnieuw steken.

Wespenoverlast

Wespenoverlast komt op verschillende manieren voor. De zichtbare aanwezigheid van wespen zorgt voor onrust onder mensen. De grootste angst is voor de pijnlijke steken die wespen kunnen geven. Een wespensteek kan gevaarlijk zijn, vooral wanneer een persoon in de mond gestoken wordt of wanneer er sprake is van overgevoeligheid voor wespengif. Wordt een persoon na een wespensteek bleek, onpasselijk of duizelig, schakel dan direct een huisarts in. Wanneer de overlast van wespen in en rondom uw huis/bedrijfspand niet goed bestreden wordt,  kan het uitlopen tot een ware wespenplaag waar de gehele omgeving last van kan krijgen. Bij plekken waar afvalemmers niet goed zijn afgesloten kan ook wespenoverlast ontstaan.

Wespenbestrijding

Door het wespennest te behandelen met de juiste kennis en bestrijdingsmiddelen zal het aantal wespen al na 1 dag voor 80% verminderd zijn!

Hoe ontstaat een wespennest?

Wespen zorgen, afhankelijk van de temperatuur, voornamelijk in de zomer voor veel overlast. In de herfst blijven alleen de jonge, bevruchte vrouwtjes in leven, de rest van nest sterft dan waaronder ook de koningin. De jonge vrouwelijke wespen overwinteren alleen. De jonge koningin zet circa eind april haar eitjes af in eicellen van het door haar gebouwde begin van een nest. Ze legt dan ongeveer 20 eitjes. Uit deze eitjes komen larven die alleen door de koningin worden gevoed. Zodra de larve is volgroeid spint zij een papierachtige laag over de opening van de cel. Na verpopping van de larve komen hier de werksters uit. De werksters zijn onvruchtbare vrouwelijke wespen. Zij zorgen voor het voeden van de larven en de koningin, het afbouwen van het nest en de verdediging  van het volk. Zodra de werksters er zijn vliegt de koningin niet meer uit maar blijft eitjes leggen in de raten die opnieuw zijn aangelegd door de werksters. In augustus /  september komen de vruchtbare vrouwtjes en de mannetjes pas uit de poppen. Deze verlaten het nest om te paren waarna de mannetjes spoedig na de paring sterven. In de herfst overleven weer alleen de bevruchte vrouwtjes die de cyclus weer voortzetten.

De voordelen van Suurd?

  • Jarenlang ervaring in het bestrijden van ongedierte
  • Vrijblijvend en helder advies
  • Vaak dezelfde dag geholpen
  • Al onze ongediertebestrijders zijn gediplomeerd
  • Altijd bereikbaar voor al uw vragen over ongediertebestrijding