010 - 7660 660
Mogen wij uw ongedierte bestrijden?

Schimmels

De meest voorkomende schimmels zijn de echte huiszwam en de kelderzwam. Deze schimmels zijn beide erg schadelijk voor hout. De huiszwam gedijt het beste in een vochtige en niet te koude omgeving. Ook ontwikkelen zich strengen schimmeldraden op muren (steen en beton). Voor de ontwikkeling is de huiszwam afhankelijk van vocht dat over grote afstand via de schimmeldraden kan worden getransporteerd.

De kelderzwam komt vaak voor op plaatsen waar vochtige tot natte condities heersen zoals grondslag, optrekkend vocht of lekkage van rioleringen en daken. De kelderzwam groeit snel en tast zowel naald- als loofhoutsoorten aan. Door de constante hoge vochtigheidsgehalte in kruipruimtes, ontstaat hier veelal de aantasting, evenals in dakconstructies bij lekkage.  De sporen van beide schimmels komen tot ontwikkeling op hout dat minimaal 20% – 24% vocht bevat. Van beide schimmels dringen de schimmeldraden tot diep in het hout door.

Schimmeloverlast

Hout dat is aangetast door schimmels verkleurt bruinachtig, ook wel bruinrot genoemd. Het hout wordt zacht en balken en vloerdelen verliezen hun draagkracht. In het hout ontstaan krimpscheuren, zowel loodrecht als evenwijdig op de vezelinrichting. De huiszwam vormt stoffen die de celwanden van het hout afbreken. De huiszwam kan hout reeds aantasten bij een vochtgehalte van slechts 20% indien water aangevoerd wordt vanuit een bepaalde vochtbron. Hierbij kunt u denken aan grondwater of water afkomstig van een lekkage welke de schimmeloverlast kan veroorzaken.

Schimmels bestrijden

Besmet hout en steen kan in de meeste gevallen worden behandeld. Wanneer het hout al te verrot is en het zijn functie niet meer heeft zoals een draagbalk dan moet dit worden vervangen. Als het hout te behandelen is kan dit d.m.v. een bestrijding uit te voeren. Eerst kijken wij samen met u wat door de oorzaak is en wat er verbetert kan worden, bijvoorbeeld het verbeteren van de ventilatie. Zwam en/of schimmel is doorgaans goed te behandelen. Door onze jarenlange ervaring hebben wij de kennis en kunde in huis om in samenwerking met dit probleem te verhelpen.

De voordelen van Suurd?

  • Jarenlang ervaring in het bestrijden van ongedierte
  • Vrijblijvend en helder advies
  • Vaak dezelfde dag geholpen
  • Al onze ongediertebestrijders zijn gediplomeerd
  • Altijd bereikbaar voor al uw vragen over ongediertebestrijding