010 - 7660 660

Help de bij

Gratis zakje bijenmengsel voor al onze klanten

Om de bijen, hommels en andere bestuivende insecten een handje te helpen, krijgen al onze klanten deze zomer een gratis zakje bloemenzaadjes met hierin een bijenmengsel. Maak een plekje vrij in je tuin of neem een leuke bloempot op je balkon en zaai dit bijenmengsel!  Suurd Ongedierte Bestrijding hoopt hiermee een bijdrage te leveren aan de bloemenpracht in Nederland en aan de bewustwording van het nut van bijen en hommels als bestuivende insecten.

Beoordeel onze dienstverlening

Suurd Ongedierte Bestrijding heeft kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Daarbij houden we de impact van ons optreden op het milieu en ons ecosysteem steeds scherp in het oog. Heb je suggesties voor verbetering, dan horen wij dat graag. Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel ons. Ben je tevreden? Schrijf dan een korte beoordeling via onderstaande knop.

Schrijf een beoordeling

Bijen en hommels zijn, zoals heel veel insecten en spinnen, erg nuttig voor ons ecosysteem. De voortplanting van veel plantensoorten is afhankelijk van insecten, en natuurlijk kennen we ook de menselijke voortplanting als “het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes”…

Als ongediertebestrijders vertellen we graag meer over het nut van bijen en hommels en hoe belangrijk het is dat deze insecten naast ons leven.

Het nut van bijen en hommels

Ruim tachtig procent van de plantensoorten in Nederland is voor de voortplanting afhankelijk van bestuiving door insecten. Op hun zoektocht naar nectar voor hun larven brengen ze (onbedoeld) het vrouwelijke stuifmeel naar de mannelijke stamper van de bloem. Bijen en hommels nemen deze belangrijke taak voor een groot deel op zich. Zonder bijen en hommels vindt er geen bestuiving plaats en komen veel plantensoorten het volgende seizoen niet tot bloei. Aan een appelboom waar in het voorjaar geen bloesem aan bloeit, zullen ook geen appels groeien. Bijen en hommels zijn hierdoor een hele belangrijke schakel in onze voedselvoorziening en we moeten dus erg zuinig op ze zijn.

Help ons de bijen helpen

De laatste jaren hebben de bijen en hommels in Nederland behoorlijk moeten inleveren als het gaat om mogelijkheden om nectar te verzamelen. Om het tij te keren worden in veel gemeenten en langs de snelwegen de bermen pas aan het einde van het zomerseizoen gemaaid, om de bestuivende insecten zoveel mogelijk de gelegenheid te geven om nectar te verzamelen. Bijen en hommels blijven maar één seizoen in leven en moeten in die tijd zorgen voor voldoende nakomelingen. Aan ons mensen wordt gevraagd om te zorgen voor zoveel mogelijk bloemen in onze tuinen en op onze balkons en vooral voorzichtig en terughoudend met bestrijdingsmiddelen te zijn.

De voordelen van Suurd?

  • Jarenlang ervaring in het bestrijden van ongedierte
  • Vrijblijvend en helder advies
  • Vaak dezelfde dag geholpen
  • Al onze ongediertebestrijders zijn gediplomeerd
  • Altijd bereikbaar voor al uw vragen over ongediertebestrijding