010 - 7660 660
Mogen wij uw ongedierte bestrijden?

Houtwormen

Houtworm is een naam voor verschillende in hout levende insectenlarven, maar vooral de larve van de gewone houtwormkever of het doodskloppertje. Houtwormen tasten zowel loof- als naaldhout aan, binnen en buiten gebouwen.
De ronde tot ovale gaatjes in het hout zijn de uitvliegopeningen van de kevers. De larven van de gewone houtworm boren zich direct nadat ze uit het ei komen in het hout, waar ze gangen boren met een doorsnede van ongeveer 0,5 mm. De ellipsvormige bolletjes in het boormeel zien er scherp afgetekend uit, zonder stof: dit beeld is zeer kenmerkend voor de gewone houtworm!

Houtwormen overlast

Overlast door houtwormen wordt veroorzaakt doordat de houtwormenlarven gangen boren in het hout en daarmee houtconstructies, vloeren, meubels en andere houten voorwerpen beschadigen of vernielen. De voorkeur van de larven gaat uit naar de zachtste delen in het hout, hetgeen meestal het spinthout is. Houtwormen zorgen ook voor overlast door diverse schade te veroorzaken aan meubelen, beeldhouwwerken, manden en kisten.

n.b. hout dat rondom geschilderd is wordt gewoonlijk niet aangetast.

Houtwormen bestrijden

Of er levende larven van houtwormen aanwezig zijn, is te zien aan het boormeel dat uit de gaatjes komt. De structuur van het boormeel is korrelig. Het beste is dat te zien door zwart papier onder de gaatjes te leggen. Door een professioneel houtworm bestrijdingsbedrijf in te huren, kunt u met uw garantie certificaat met een gerust gevoel verder gaan met de verbouwing en/of genieten van uw meubelstuk. Wij kunnen ieder object met houtworm bestrijden en hebben alle kennis en diverse technieken beschikbaar binnen onze organisatie.

De voordelen van Suurd?

  • Jarenlang ervaring in het bestrijden van ongedierte
  • Vrijblijvend en helder advies
  • Vaak dezelfde dag geholpen
  • Al onze ongediertebestrijders zijn gediplomeerd
  • Altijd bereikbaar voor al uw vragen over ongediertebestrijding