010 - 7660 660

Bijen

Bijen verschillen van de meeste andere (carnivore) vliesvleugeligen door het dieet van nectar en stuifmeel waar ook de larven van leven. Ze verkrijgen hun voedsel uit nectar en stuifmeel van bloemen. Op deze manier vormen ze de belangrijkste schakel in het proces van bestuiving, dat verantwoordelijk is voor zo’n dertig procent van al het menselijk voedsel. Naast zijn rol als bestuiver staat de bij vooral bekend om zijn honing, hoewel slechts enkele bijensoorten (voornamelijk de honingbij) deze zoete stof aanmaken. Hommels behoren ook tot de bijen. Ze kunnen beschouwd worden als bijen met een langere beharing. Van de verschillende bijen varieert de vliegtijd van maart tot augustus.

Bijenoverlast

Bijen kunnen verschillende soorten overlast veroorzaken. De zijdebij kan schade veroorzaken aan uit zandsteen gemetselde muren. De zwermen van de honingbij kunnen op een ongelukkige plaats gaan zitten. Een bijensteek kan zeer vervelende gevolgen hebben voor mensen met een allergie. Voor alle bijen geldt dat als er veel op 1 plaats voorkomen (zwermen) dit als hinderlijk wordt ervaren.

Bijen bestrijden

Kan een imker ze niet weghalen dan kunt u contact met ons opnemen.

Bijen zijn beschermde ongedierte

Bij de wet zijn bijen beschermde beestjes. De imker kan u in veel gevallen een oplossing bieden. Slechts bij uiterste noodzaak mogen ze bestreden worden door een ongediertebestrijder.

De voordelen van Suurd?

  • Jarenlang ervaring in het bestrijden van ongedierte
  • Vrijblijvend en helder advies
  • Vaak dezelfde dag geholpen
  • Al onze ongediertebestrijders zijn gediplomeerd
  • Altijd bereikbaar voor al uw vragen over ongediertebestrijding