010 - 7660 660
Mogen wij uw ongedierte bestrijden?

Boktor

Een van de schadelijkste hout vernielende insecten is de boktor. Een boktor kunt u herkennen aan zijn uiterlijk. Een volwassen boktor is 10-25 mm lang en is bruinzwart van kleur. In vergelijking met de houtworm, die zich maar tot 2 cm in het hout knaagt,  knaagt de boktor door tot diep in het hart. De larven die uit de eitjes komen boren zich ter plekke in het hout, waarin ze boorgangen maken. Een tijdige bestrijding door een professionele ongediertebestrijder voorkomt verdere aantasting van het hout, waardoor het hout waarschijnlijk niet vervangen hoeft te worden.

Boktoroverlast

Overlast door de boktor kan zorgen voor verschillende soorten schade. De boktor tast vaak constructies aan tot in het hart van het hout. Dikke, dragende balken kunnen daardoor in enkele jaren nagenoeg geheel aangetast worden, waardoor het niet meer de functie vervult waarvoor het bestemd is. De boktor veroorzaakt ook veel overlast door schade aan gebouwen en meubelen. De overlast van de boktor kan voor veel problemen zorgen, doordat de boktor aan het hout knaagt tot diep in het hart.

Boktor bestrijden

Om de boktor te bestrijden kunt u een professioneel bedrijf inhuren die de garantie geeft dat na behandeling de boktor ook daadwerkelijk is verdwenen. U kunt zelf de boktor bestrijden door besmet hout te vervangen en/of het hout voor verwerking te controleren op aanwezigheid van de boktor. (controleer voor het plaatsen wel of de plek waar het hout gebruikt gaat worden ook vrij is van boktor).

Binnen ons bedrijf beheersen wij alle technieken om te boktor te bestrijden. Wij kunnen de aantasting inventariseren en in overleg met u een gewenst plan maken om de boktor te bestrijden.

De voordelen van Suurd?

  • Jarenlang ervaring in het bestrijden van ongedierte
  • Vrijblijvend en helder advies
  • Vaak dezelfde dag geholpen
  • Al onze ongediertebestrijders zijn gediplomeerd
  • Altijd bereikbaar voor al uw vragen over ongediertebestrijding