010 - 7660 660
Mogen wij uw ongedierte bestrijden?

Kakkerlakken

Kakkerlakken zijn lichtschuwe dieren en alleseters. Bij voorkeur eten ze graag voedingsmiddelen van mensen. Wanneer er sprake is van een kakkerlak binnen uw pand, dan is er snel sprake van een kakkerlakplaag. Kakkerlakken planten zich zeer snel voort. Een pakket eitjes bevat gemiddeld zo’n 30 eitjes per keer. Kakkerlakken kunnen over het algemeen wel 10 tot 40 dagen zonder voedsel. Ze leven graag  op donkere, warme plekken o.a. in keukens, kelders en kruipruimten. De voorkeurstemperatuur ligt tussen de 25 en 32 graden.

Kakkerlakken overlast

Kakkerlakken kunnen voor diverse soorten overlast zorgen. Ze bevuilen uw voedsel,  zijn dragers van diverse bacteriën en mijten en ze  verslepen smetstoffen, zoals salmonella. Uitwerpselen van kakkerlakken kunnen overlast veroorzaken in de vorm van eczeem en/of astma. Een ander soort overlast dat kakkerlakken veroorzaken, is door de onaangename geur die ze verspreiden via hun rugklier. U kunt voorzorgsmaatregelen treffen om overlast door kakkerlakken te voorkomen door o.a. zorgvuldig om te gaan met hygiëne en levensmiddelen bij voorkeur op te bergen in een koeling. Het vaker luchten van ruimtes kan ook helpen, kakkerlakken hebben een hekel aan tocht.

Kakkerlakken bestrijden

Lukt het u niet om kakkerlakken zelf te bestrijden, dan willen wij dit graag voor u doen. Meestal hoeven er geen voorzorgsmaatregelen te worden genomen alvorens wij de kakkerlakken kunnen bestrijden. Na inspectie kan er worden gekozen om de woning met een gel tegen kakkerlakken te behandelen. Door deze behandeling na 6 weken te herhalen zullen de kakkerlakken bestreden zijn. Ook kan er worden gekozen om de bestrijding op een andere manier uit te voeren. Gedurende deze behandeling mag er, zowel tijdens als 2 uur na de behandeling, geen mens en dier aanwezig zijn in het pand. Ook deze behandeling  moet na 6 weken herhaald worden. Lijmvallen tonen alleen aan waar de kakkerlakken zich bevinden en kunnen niet voor een bestrijding zorgen.

De voordelen van Suurd?

  • Jarenlang ervaring in het bestrijden van ongedierte
  • Vrijblijvend en helder advies
  • Vaak dezelfde dag geholpen
  • Al onze ongediertebestrijders zijn gediplomeerd
  • Altijd bereikbaar voor al uw vragen over ongediertebestrijding