010 - 7660 660

Spinnen

Spinnen zijn er in alle vormen en maten. De kleinste spinnensoorten bereiken een totale lichaamslengte van slechts enkele millimeters, grotere soorten kunnen een spanwijdte van de poten hebben van meer dan 25 centimeter. Een aantal spinnen is zo sterk aangepast dat ze niet meer als een spin te herkennen zijn, zoals soorten die lijken op dierlijke uitwerpselen of soorten die mieren imiteren. In Belgi├ź en Nederland komen vele tientallen soorten voor en een aantal hiervan is algemeen bekend, zoals de huisspin, kruisspin en de trilspin.

Spinnen komen vooral voor op plaatsen met veel prooi-insecten; te verdelen in webspinnen en roofspinnen. Vaak hebben ze een 1-jarige levenscyclus. Vele maar zeker niet alle spinnen maken bij hun jacht gebruik van een web. Giftige spinnen komen in Nederland niet voor. Wel kunnen er giftige spinnen worden geïmporteerd.

Spinnen overlast

Overlast van spinnen wordt voornamelijk veroorzaakt doordat ze ramen en kozijnen bevuilen door hun uitwerpselen. Als spinnen in grote aantallen op 1 plek voorkomen wordt dat vaak als hinderlijk ervaren.

Spinnen bestrijden

Door het huis te behandelen met een verjagend middel wordt de overlast aanzienlijk beperkt. Het huis wordt dan letterlijk rondom behandeld. Omdat spinnen in de natuur leven is de overlast nooit helemaal te verhelpen.

De voordelen van Suurd?

  • Jarenlang ervaring in het bestrijden van ongedierte
  • Vrijblijvend en helder advies
  • Vaak dezelfde dag geholpen
  • Al onze ongediertebestrijders zijn gediplomeerd
  • Altijd bereikbaar voor al uw vragen over ongediertebestrijding