010 - 7660 660
Mogen wij uw ongedierte bestrijden?

Duiven

Grote groepen duiven kunnen, voornamelijk in de grotere steden, onrust veroorzaken bij mensen. In duivenuitwerpselen kunnen verschillende bacteriën zitten, zoals bijvoorbeeld salmonella of listeria, welke maag- en darminfecties veroorzaken. Door de uitwerpselen van duiven kunnen bijvoorbeeld gebouwen, huizen, verfwerk, autolak en verschillende steensoorten worden aangetast. Stank en geluidsoverlast zijn de grootste ergernis omtrent grote groepen duiven. Duiven nestelen zich op harde ondergrond zoals vensterbanken, zolders en balkons, bij voorkeur uit de wind.

Duivenoverlast

Overlast van duiven wordt op verschillende manier veroorzaakt. De overlast ontstaat vaak doordat voedselresten achterblijven waar duiven op af komen. Wanneer een nest door een duif verlaten wordt, zitten er nog wel verschillende bacteriën in het nest die op zoek gaan naar voeding, onder andere bloedluizen. De gevolgen hiervan kunnen zijn dat ze bij mensen bloedzuigen of in producten kruipen die bijvoorbeeld op het aanrecht liggen.

Een grote ergernis van duivenoverlast is vervuiling van de omgeving (ca. 14 kg. mestproductie per jaar per duif) van bijvoorbeeld gebouwen en straten. Ook de nesten van duiven kunnen verstoppingen veroorzaken in de hemelwaterafvoeren.

Duiven bestrijden

Duiven bestrijden kan op verschillende manieren. U kunt het voor de duiven onmogelijk maken op bepaalde plekken te nestelen (met gaas/gaashorren of duivennetten). Wij kunnen voor u duiven bestrijden door middel van het aanbrengen van duivenwering  op daklijsten en/of randen en richels, zodat het onaantrekkelijk wordt voor de duiven om daar te verblijven. Ook kunnen wij de duiven bestrijden door ze voor u te vangen en te weren. Hier gaat echter meer tijd in zitten, omdat duiven in grote groepen leven.

De voordelen van Suurd?

  • Jarenlang ervaring in het bestrijden van ongedierte
  • Vrijblijvend en helder advies
  • Vaak dezelfde dag geholpen
  • Al onze ongediertebestrijders zijn gediplomeerd
  • Altijd bereikbaar voor al uw vragen over ongediertebestrijding