010 - 7660 660
Mogen wij uw ongedierte bestrijden?

Mieren

Mieren kunnen erg vervelend zijn, zeker als ze uw huis binnen komen. De meeste soorten mieren in dit land brengen geen ernstig gezondheidsrisico met zich mee. De tuinmieren voeden zich met andere insecten en met zoetigheid. Dit kunt u voorkomen door aantrekkelijke producten voor mieren onbereikbaar op te bergen. Tuinmieren nesten zich vooral buiten waarbij het voor komt dat ze soms in woningen terechtkomen. Faraomieren zijn alleseters en eten bij voorkeur vleeswaren. Deze mieren nesten vooral bij warmtebronnen op moeilijk bereikbare plaatsen achter tegels en betimmeringen, in keukens, stopcontacten, meterkasten en stootvoegen die slecht sluiten.

Mierenoverlast

Nesten met mieren zorgen voor overlast doordat ze in grote getale rondlopen op zoek naar voedsel.  Mierenoverlast van sommige soorten kan zeer hinderlijk zijn omdat deze echter wel steken of bijten en farao mieren kunnen bij het zoeken naar voedsel ziekten verspreiden. Wanneer mieren overlast in en om uw huis niet goed bestreden wordt,  kan het uitlopen tot een ware plaag waar de gehele omgeving last van kan krijgen.

Mieren bestrijden

Mieren bestrijden kan op verschillende manieren. De open stootvoegen van uw woning kunnen worden voorzien van fijnmazig insectengaas zodat er geen mieren door naar binnen kunnen. Wij kunnen voor u de mieren bestrijden door buitenshuis de looppaden en nestingangen te bestrijden met een gel of granulaat. Ook kan er binnenshuis gel op looppaden worden aangebracht of kunnen er enkele lokaasdozen worden uitgezet tegen mieren. Ook kunt u kiezen om  ons een chemische bestrijding uit laten voeren zodat de mieren zichzelf tot in het nest besmetten. Door uw pand te behandelen met de juiste middelen voor een mieren bestrijding zal het aantal mieren afnemen al na het eerste uur!

Hoe ontstaat een mierennest?

Mieren zijn op zich onschadelijke dieren. Bij grote aantallen kunnen ze zeer hinderlijk zijn. In de winter is een mierennest in rust, ze worden actief als de zon weer tevoorschijn komt, meestal in het voorjaar. Het nest wordt gemaakt door de koningin, zij is het jaar ervoor bevrucht. Uit haar eitjes komen werksters.  De werksters zorgen voor voedselvoorziening, nest uitbouw en het verzorgen de poppen en larven. Als de werkster een voedselbron vindt zet zij voor de anderen een reukspoor uit. Hierdoor ziet u vaak mieren in colonne van en naar een bepaalde plek lopen. De koningin legt dan onafgebroken eitjes. Uit deze eitjes komen behalve werksters ook enkele mannetjes, die net als de koningin vleugels krijgen en bij warm weer uitvliegen. Tijdens de zogenoemde bruidsvlucht vindt er bevruchting plaats waarna de mannetjes vrij snel sterven. De bevruchte koningin werpt haar vleugels af en sticht een nieuwe kolonie op een daarvoor geschikte plaats waarna de cyclus weer opnieuw kan beginnen.

De voordelen van Suurd?

  • Jarenlang ervaring in het bestrijden van ongedierte
  • Vrijblijvend en helder advies
  • Vaak dezelfde dag geholpen
  • Al onze ongediertebestrijders zijn gediplomeerd
  • Altijd bereikbaar voor al uw vragen over ongediertebestrijding